Αναγνώστες

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

"Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά"

Μέσα σ' αυτό το χαοτικό σκοτάδι που μας περιβάλλει και μας απειλεί το λιγότερο με κατάθλιψη... κάποιες πηγές φωτός στέλνουν το δικό τους χλωμό ή ισχυρό φως, αντανακλώντας όλες το Φως του Κυρίου μας, την μοναδική αέναο και αυτοτροφοδοτούμενη φωτεινή και ζωηφόρο πηγή.
Χθες πήραμε μια ισχυρή "δόση" φωτεινής ενέργειας στην τιμητική εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια της Διακονίας κρατουμένων, του συλλόγου που ίδρυσε ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος μαζί με τη χριστιανική αδελφότητα "Οσία Ξένη" και τον ονόμασε "Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά".



Στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς άπειρες πληροφορίες για τα πρόσωπα και τον άθλο που έχουν επιτελέσει. 16.200 αποφυλακίσεις Ελλήνων και ξένων κρατουμένων σε όλο τον κόσμο!!! 5.000.000 ευρώ, χώρια τα εκατομμύρια δραχμών -αν συγκράτησα καλά το νούμερο- προσφορές σε κρατουμένους όχι μόνο για την αποφυλάκισή τους, αλλά και ως στήριγμα για τις οικογένειές τους και τις σπουδές των παιδιών τους. Το κυριότερο, άπειρη αγάπη που έσπασε το πέτρινο περίβλημα των καρδιών κι άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές που όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους, άσβεστο απομεινάρι της κατ' εικόνα Θεού πλασθείσης ωραιότητος. Ό,τι κι αν έχουν διαπράξει οι κρατούμενοι, όση σκληρότητα κι αν έχουν επιδείξει, δεν παύουν να είναι άνθρωποι δι' ούς Χριστός απέθανεν. Ο π.Γερβάσιος άνοιξε μια τεράστια ολόθερμη αγκαλιά και τους έκλεισε όλους χωρίς να ρωτήσει τι και πώς. Μόνο σφόγγιξε τα δάκρυά τους και τους έδειξε έναν δρόμο σωτήριο και λυτρωτικό, τον δρόμο της μετάνοιας, τον οποίο πολλοί ακολούθησαν και βρήκαν τον Κύριο. Αυτόν που ως κατάκριτος "κακούργος" υπέστη την οδύνη του Σταυρού, αλλά χάρισε σε όλους μας την Ανάσταση και τη Ζωή.
Η υπεύθυνη της αδελφότητας αδελφή Κρυσταλλία Παπαδοπούλου, ακούραστη συνεργάτιδα όλα αυτά τα χρόνια του π.Γερβασίου, παρουσίασε το τεράστιο έργο του συλλόγου,


ενώ ο σεβασμιώτατος Μεσογαίας στον μεστό του λόγο επέμεινε στο "εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με", στην αναγκαιότητα αυτού του έργου και το τεράστιο ανάστημα του πατρός.
Υπεύθυνοι φυλακών και κοινωνικοί λειτουργοί από φυλακές της Ελλάδας και του εξωτερικού με δάκρυα ευγνωμοσύνης μίλησαν για το έργο της Διακονίας των φυλακισμένων.
Ο ίδιος ο π.Γερβάσιος, υπέργηρος και "κατάκοπος" -στο σώμα όχι στην ψυχή- από τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει άνοιξε την καρδιά του και μας συνεπήρε σ' αυτό το μαγικό σαραντάχρονο ταξίδι του προς τον πονεμένο άνθρωπο, τον απαξιωμένο φυλακισμένο. Και μας χαιρέτησε όλους, ίσως και προφητικά, δίνοντάς μας ραντεβού..."Καλή αντάμωση στην ουράνια πατρίδα!".
 Ένας άνθρωπος αγκάλιασε όλον τον κόσμο! Οι πολιτικοί κι οι στρατηγοί φέρνουν του κόσμου τα πάνω ...κάτω, ενώ οι άνθρωποι του Θεού φέρνουν του κόσμου τα κάτω, τα εξουθενημένα, ... πάνω, στην δόξα του Θεού!!!!!!


Μια ανοιχτή αγκαλιά, ένας ζωντανός σταυρός, ο π.Γερβάσιος Ραπτόπουλος

*Αξίζει οπωσδήποτε η γνωριμία με τον Σύλλογο και η ενίσχυσή του 
κατά την δύναμη του καθενός μας

**Παρεμπιπτόντως, αρκετά χρόνια πριν, είχα γράψει αυτό... συγκλονισμένη από την μεταστροφή του "θηρίου των Βαλκανίων"-έτσι τον αποκαλούν οι Ρουμάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: