Αναγνώστες

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Πολιτιστική γραμμή 50

Αν κάποιο απογευματάκι θέλετε να ξεφύγετε από τα καθημερινά και τετριμμένα, αν βαρεθήκατε τον καφέ με τις φίλες ή τους φίλους σας ή την τηλεόραση ή τη βόλτα στην αγορά και το χάζεμα στις βιτρίνες, πάτε στο Λευκό Πύργο και πάρτε το 50, δηλαδή την πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ και κάντε μια όμορφη βόλτα στην πόλη μας. Μπορεί να δείτε γνωστά μνημεία -αν είστε γηγενής Θεσσαλονικιός-ιά - αλλά όλο και κάτι θα σας έχει ξεφύγει και θα σας το παρουσιάσει όμορφα ο ξεναγός της περιήγησης, ένας συμπαθής ιστορικός τέχνης.
Αν η μέρα είναι καθαρή και ηλιοφωτισμένη η πανοραμική θέα της πόλης μας από κάποια ανοίγματα της Άνω Πόλης είναι συναρπαστική. Κρυμμένες από την μακρότητα οι ασχήμιες της - τα σκουπίδια της, οι ανοιγμένες της πληγές από το ΜΕΤΡΟ, οι φτωχογειτονιές της - , απαστράπτουσα η ομορφιά της καθώς τη φωτίζει ένας γλυκός, ήπιος, δύων ήλιος.
Κι ύστερα μια περιπατητική βόλτα εκεί γύρω απ' το Λευκό Πύργο, στην πανέμορφη παραλία της πόλης μας, κι η αίσθηση της πληρότητας, της γαλήνης, της ομορφιάς εγκαθίσταται μέσα σου και επιστρέφεις στο σπίτι ανανεωμένος-η και χαρούμενος-η για να αναλάβεις πάλι τα κοινότοπα, τα κουραστικά, τα πιεστικά, ή και ενδιαφέροντα χρέη σου...


 Το σύμβολο της πόλης μας, ο Λευκός άλλοτε "Αιμάτινος" Πύργος μας


 Παρέες, βόλτα, ρεμβασμός


Οι σκιές μακραίνουν, ο γλυκύτατος χειμωνιάτικος ήλιος μας αποχαιρετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: