Αναγνώστες

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Έλεος! Αφήστε μιαν ελπίδα!

Πολλά τα δεινά που φορτώνεται καθημερινά η ελληνική κοινωνία. Μέτρα πάνω σε μέτρα που την πνίγουν και κλείνουν τους ορίζοντές της. Απ΄όλα όσα εξαγγέλλονται στέκομαι με πολλή πίκρα και απογοήτευση σ΄αυτά που πλήττουν την γεννητικότητα. Ακούω και διαβάζω: "Δεν θα υπάρχει αφορολόγητο ποσό για τα παιδιά. Δεν θα δίνονται επιδόματα για τα παιδιά".
Όποιος "παράφρων" αποφασίζει να κάνει παιδί σήμερα, πρέπει να αναλάβει αποκλειστικά εξ ιδίων -κι αυτά τα ίδια είναι λίγα έως ελάχιστα και αβέβαια και καθημερινά περικοπτόμενα και ολοένα επιπλέον φορολογούμενα- το οικονομικό φορτίο της ανατροφής του.
Ως εδώ, κύριοι δανειστές και δικοί μας "πολιτικοί". Στραγγίξατε τους πάντες -εκτός από τους εαυτούς σας. Τα πήρατε οι μεν, τα ξεπουλήσατε οι δε όλα. Έλεος! Αφήστε μιαν ελπίδα. Την ελπίδα που φέρνει κάθε νεογέννητο παιδί σ' αυτόν τον ανελέητο κόσμο μας...

*Οι γεννήσεις το 2011 μειώθηκαν κατά 25% σε σχέση με το 2010 που ήδη ήταν ελάχιστες.
Η Ελλάδα μας σβήνει γοργά...

2 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλη μου ήρθα να σε γνωρίσω..διάβασα με προσοχή..είναι φρέσκια μέσα μου η θλίψη των νέων νοσηλευτών και φυσιοθεραπευτών που άφησα πίσω μου και έκλαιγαν επειδή δεν θα έπαιρναν χρήματα ακόμα ένα μήνα..από τον Ιούνιο..Κάποια ήταν νιόπαντρη..την ρώτησα αν ήθελε παιδάκι..Μου απάντησε οτι δεν είχε σημασία τι ήθελαν..τι ονειρεύτηκαν..σημασία είχε οτι είχε απλήρωτους λογαριασμούς..οτι ερχότανε με τα πόδια στη δουλειά..ένα παιδί θα ήταν απαγορευτικό..Χάρηκα που σε γώρισα..ευχαριστώ..

Λήμνος είπε...

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σου, Αχτίδα!
Δυστυχώς η δική μας γενιά υποθήκευσε το μέλλον της νέας, των παιδιών μας...