Αναγνώστες

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Δεκαπενταύγουστος στην Αγία Παρασκευή






Σε μια λαγκαδιά καταπράσινη, που χωρίζει το - πάλαι ποτέ - χωριό μας στη μέση, χαμένο μέσα σε πλατάνια, κυπαρίσσια, πεύκα και είδη καστανιάς, βρίσκεται το πανέμορφο εξωκλησάκι μας προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής. Εδώ ψάλαμε για μια ακόμη χρονιά τις Παρακλήσεις στην Παναγιά μας. (Για μένα ήταν η τριακοστή όγδοη χρονιά, αν μετρήσω από τα δεκατέσσερά μου χρόνια που με πολύ ζήλο ανέλαβα χρέη ψάλτριας ειδικά στις Παρακλήσεις του Δεκαπενταύγουστου). Ευχαριστώ την Παναγία που μας αξίωσε και φέτος να την ψάλουμε και την Αγία Παρασκευή που μας πρόσφερε και πάλι την πανέμορφη φιλοξενία της.


Ο σεβαστός μας πατήρ-Γεώργιος κυριολεκτικά με τα χέρια του έχει πλάσει αυτόν το χώρο με απαράμιλλο γούστο και σεβασμό στη φύση και σε ό,τι παλιό προϋπήρχε.


Προσευχή και αγαλλίαση αισθήσεων σμίγουν κάθε απόγευμα και μας ενώνουν με το Θεό και τους Αγίους αλλά και μεταξύ μας. Όλοι οι χωριανοί παρόντες, πρόθυμοι, προσηνείς, συμμετέχουν, συμψάλλουν, ανταλλάσσουν και τα νέατους.
Τι ευλογία! Χαίρομαι απέραντα που είμαι κομμάτι αυτού του συνόλου.
Μετά την Παράκληση ευκαιρία για επικοινωνία και αναψυχή.

Ο πατήρ-Γεώργιος, ο αριστοτέχνης, αλλά πολύ ταπεινός Λευίτης μας, ο πρεσβύτης πατήρ Κωνσταντίνος που διακόνησε για πολλά καλοκαίρια στον Άγιο Αθανάσιο και στην Αγία Παρασκευή μας. ο κυρ-Τάκης επί εξήντα χρόνια κραταιότατος ψάλτης μας και ο κυρ-Γιώργος, σεμνός και καίριος βοηθός των ιερέων τα τελευταία έτη

4 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευτυχώς που μερικά πράγματα μένουν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας!
Με το καλό να γιορτάσουμε μεθαύριο!
Χρόνια πολλά στις Μαρίες και τους Παναγιώτηδες της οικογενείας.

diakonia agapis είπε...

Χρόνια πολλά Σταυρούλα μου! Έτσι πάντα να τιμάς τους ιερείς!!!

Λήμνος είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές, Αντώνη και πάτερ Ανδρέα.
Αντεύχομαι, η Παναγία να μας σκεπάζει και να μας ενισχύει όλους.
Πάτερ Ανδρέα, τυγχάνω παπαδοκόρη.

diakonia agapis είπε...

Φεύγω για τους γονείς μου στη πρωτεύουσα, και το άνοιξα να δω αν έχεις απαντήσει....Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!! Μπράβο στο πατέρα σου που έχει τέτοια κόρη!!! Δύσκολοι οι καιροί να μεγαλώνεις παιδιά!!!! Χάρηκα πολύ πάρα πολύ!!!! Ίσως να σας γνωρίσω κάποτε απο κοντά. Παλιά είχα γνωρίσει ένα ιερέα απο Αθήνα με 9 παιδιά...εκλεκτός παπας! με εκλεκτά παιδιά...!!Καλή συνέχια, και συγχαριτήρια για το ιστολόγιο σου.